Daar zijn we weer....

Publié le par Mieke en Roel

Zo, al weer een hele tijd geleden.  denk niet, dat we stil gezeten hebben. Geen winterslaap dit jaar, maar "keiharde arbeid". En nog wel door de hele familie: ook Kathalijn en Maartje hebben de handen flink laten wapperen

Laten we eens kijken, waar we onze energie aan besteed hebben.

 

De keuken is zo ver ontmanteld, dat de electra aangelegd kan worden. Als het goed is, komt de electricien deze week. De loodgieter moet nog een gat boren (150 mm) voor de afvoer van de afzuigkap. De omleidingen voor koud en warm water hebben we zelf "geloodgieterd": als dat maar waterdicht is?? Uitvoerige testen stellen ons echter gerust: dat gaat lukken.

P1010724P1010699Eind Maart worden de onderdelen van de nieuwe keuken gebracht en, als alles volgens het boekje verloopt, staat 7 april alles op zijn plaats. Maar ja, dit is Frankrijk, dus....niets is zeker, wat dat betreft. We houden je op de hoogte.

 

Denk nou niet, dat we de oude keuken zo maar naar de vuinis-stort gebracht hebben! Nee nee, beste lezer, die staat nu, volledig gerenoveerd, bij Maartje te pronken. En hoe?! Prachtig toch! Ze hebben hard gewerkt en werden voor de wat moeilijker karweitjes bijfoto3.jpggestaan door Graham, u wel bekend van de renovatie van Oma's kamer!

Tussen al dit werk door, is de tuin bij Maartje keurig onderhouden: bomen gesnoeid, allerlei planten gezet, kortom; het "plattelandsvirus" heeft ook Maartje te pakken.

 

  

 Begin Maart is de webwinkel van Maartje officieel van start gegaan; DIVA- XXL, prachtige mode voor de wat grotere (dames)maten en ook hele leuke grote maten badpakken!!  Alleszins de moeite waard om eens een kijkje te nemen, zelfs voor de kleine maatjes.

Je kunt ook een nieuwsbrief aanvragen om goed op de hoogte blijven.

DOEN!

Overigens; DIVA XXL levert in heel Europa!! Goed om te weten.

Adres: http://www.diva-xxl.com

      

 uniquelymeboutique_2149_19515820.jpg uniquelymeboutique_2146_322297789.jpg uniquelymeboutique_2146_2901341.jpg logopaypal.gif

      P1010790.JPG

 

P1010786Kathalijn wilde natuurlijk niet achterblijven en heeft de luiken en ramen van haar huis geschilderd, mooi Baskisch rood, misstaat ook niet in de Dordogne. Toch? 

Als rechtgeaarde " boerin" (ze woont echt op de campagne; een paard, kippen, 2 katten, een hond, schildpadden, vissen en drie kinderen) heeft ze ook een klein moestuintje aangelegd en is nu nog hele dagen bezig. Dank zij de "chomage technique" heeft ze er nu nog ruim de tijd voor. Eind Maart moet ze weer aan het werk: dan is de patisserie weer herbouwd.

 

 

En zo is de hele familie van Dongen weer druk in de weer: de lente is in aantocht en dan begint het toch te kriebelen.

 

P1010758.JPGP1010785

 

 

 

P1010779.JPG

 

 

 

Zo ook op Sirey:

 

We zijn begonnen met de aanleg van de tuin om het zwembad: zwaar werk, want de grond bestaat uit erg vette klei. Dat plakt lekker aan de schop. Maar niet getreurd: rustig aan! De planten staan erin en nu maar afwachten tot de groei erin komt.

 

Het leggen van de tegels zal half april gebeuren: eerder heeft "onze man" geen tijd. Maar geen nood; we kunnen vooruit.

Het huisje voor de zwembadspullen moet nog voorzien worden van een dakje.

Tjeerd, dat wordt jouw karwei!! Je dacht wel, dat je rustig kon gaan zitten kijken naar ons werk, maar we hebben flink wat opgespaard voor je.

 

    P1010805.JPGP1010794.JPG

 

 

 

P1010802.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het kasteel.

Zoals beloofd houden we je op de hoogte van de voortgang m.b.t. de restauratie van Chateau Le Sirey Er wordt werkelijk keihard gewerkt en dat kun je merken. De eerste verdieping is in wording, maar hier komen nog extra voorzieningen om de hoekzuil (rechtsvoor) te verbinden met de voormuur en rechtermuur. Beide muren hangen een paar graden uit het lood. Overal steekt nu betonijzer uit: dit wordt verbonden met een groot netwerk van 12 mm betonijzer en hier gaat dan het beton overheen. Nou ja, het zal wel goed komen, dat kan zo niet omvallen.

De specie-smeerder op de 3e foto is " kasteelheer" Etienne. Duidelijk is te zien, dat het een echte handwerker is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reis naar New Orleans.

Nog even de laatste bijzonderheden: We vertrekken 12 mei om 7;00 uur uit Toulouse, vliegen dan naar Frankfurt en vandaar naar Washington. Hier pakken we de binnenlandse vlucht naar New Orleans, waar we dezelfde dag nog aankomen om 18:30 uur. Lekker vlot dus door het tijdsverschil van 7 uur.

Ons hotel lijkt super: Hotel W.New Orleans French Quarter centraal gelegen in het Quartier Français.

De 20 mei vliegen we terug via Charlotte(V.S.), München naar Toulouse. 

We houden je verder op de hoogte.

  

 

 tot volgende keer! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publié dans In en om Sirey

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article
M
<br /> Haha! Gezellig!!<br /> <br /> <br />
Répondre
T
<br /> Hallo (k)noeste arbeider en arbeidsters.<br /> Geweldig wat jullie allemaal al hebben gedaan. Toch jammer dat jullie half April alles nog niet "klaar" hebben. Ik zal met alle plezier een dak maken voor op het boothuis bij het zwembad.<br /> Tenslotte komen we met ons elitaire gezelschap onder de naam "" Bad Boud Boys "" . zeg maar de triple B(eez) niet voor niet naar jullie geweldige stulpje.<br /> Tot binnen kort. grt. Tjeerd.<br /> <br /> <br />
Répondre