New Orleans Experience

Publié le par Mieke en Roel

 

Tjonge jonge, wat een fantastische belevenis; de vluchten, het verblijf, the French Quarter, de muziek, het eten, de Natchez, de swamptour inclusief krokodillen enz. Geweldig.

 

 

Bijna was de hele "expeditie" nog afgeblazen: Roel had in een ijverige en overbezorgde bui zijn paspoort zo goed opgeborgen, dat hij het niet meer terug kon vinden. Lichte paniek! Maar een bescheiden en nederig schietgebedje voor de  Heilige Antonius bracht redding, net 3 uur voor ons vertrek. Opgelost dus.

 

P1020342.JPG

De eerste dag hebben we hoofdzakelijk in allerlei vliegtuigen doorgebraP1020359.JPGcht: Toulouse - Frankfurt - Washington - New Orleans. De veiligheidsmaatregelen zijn redelijk streng en dat was toch wel geruststellend. In Frankfurt werd zelfs de security area ontruimd en moesten we een  half uur wachten.

 

 

 

 

 

 

Keurig volgens de planning landden we op Louis Armstrong Airport in N.O. De shuttle was zo geregeld en een uurtje later zaten we in het hotel. Verstandig als we zijn, doken we meteen onder de dekens.

 

 

P1020389.JPG

De eerste dag hebben we besteed om ons wat te orienteren in the French Quarter, het uiteindelijke doel van onze vakantie.

Een highlight is ongetwijfeld het wereldberoemde "Café du Monde",: 24 uur P1020393.JPGopen en alleen maar koffie met Beignets, een soort oliebol met enorm veel poedersuiker.

Maar dan ook wel zo ontzettend lekker! Er zijn ongeveer 350 plaatsen en overdag alles bezet. Er staat bovendien nog een wachtrij van 50 - 100 meter. Onvoorstelbaar.

Het eten in de restaurantjes is erg gekruid, "creole and cajun food", we hebben het allemaal geprobeerd: van kreeftjes tot broodje krokodil ! Voor ons fantastisch.

De prijzen zijn redelijk, maar er komt altijd nog TAX bij en men wordt geacht 15 - 20% fooi te geven, dit wordt vaak zelfs op de nota aangegeven. En zo kom je natuurlijk toch nog snel van je geld af. Who cares? 

 

Even voorbij het Café du Monde ligt de "French Market", een overdekte markt met eetgelegenheden, kleding, een kookwinkel, souvenirs, legio kraampjes met lederwaren, T-shirts, sieraden, krokodillenkoP1020432.JPGppen, maar ook VOODOO artikelen: van doodshoofden tot de bekende prikpoppetjes.

Een heerlijke plek om te vertoeven, altijd gezellig om even door te lopen.

 

In Louisiana is New Orleans het centrum van de VOODOO cultuur. De grote "priesteres" was Marie Laveaux, die in Bourbon street haar eigen museumpje heeft, nu grotendeels in gebruik als winkeltje met alles wat er maar op Voodoo gebied is te krijgen en tot onze grote verbazing was dat nog al erg veel.

 

  P1020526.JPG

  P1020553

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het absolute centrum van Jazz en Cajun muziek is wel BOURBON Street; hier gaat het feest 24 uur per dag gewoon door. Heerlijke Jazzclubs, Cajun muziek, restaurantjes, maar ook "Huizen van Plezier" met prachtige dames in Bikini voor de deur.  

Onze favoriete "tent' was Café Beignet, een sfeervolle binnenplaats met podium, waar vrijwel permanent een fantastische zangeres à la Ella Fitzgerald optrad, afwisseld begeleid door een dixieland orkest, een gitarist of een trio. Dat was smullen! P1020421.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Iedere avond hebben we wel een andere club/kroeg bezocht: maar altijd die heerlijke muziek. Enkele namen willen we je niet onthouden: wat te denken van FRITZELS Jazz PUB, klein, maar sfeervol.

De Funky Pirate Blues club: dat klinkt nog eens goed! Zeker met een biertje uit de plaatselijke brouwerij; stukken beter dan Heineken en bovendien goedkoper. Overigens, in the french Quarter is men gek op exotische drankjes: de "Hurricane", de "Daiquiri" en onze favoriete "Handgranate" die in een groen plastic "glas", (dat meer op een urinaal leek), wordt geschonken! Maar lekker!! Dat is wel aan Mieke te zien. Overigens hebben we voor Kathalijn en MaartP1020482.JPGje en alle kleinkinderen zo'n bijzonder glas meegenomen. Wat een opoffering, nietwaar?

 

 

 

 

  P1020712.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een ander highlight: de Jazz Diner cruise op de Mississippi op de "Natchez" , een raderboot met aandrijving van een oude gerestaureerde stoommachine. Belangstellenden mochten in de machinekamer filmen/foto's maken. En wij waren zeer belangstellend. Werkelijk indrukwekkend.

Een heerlijke dixielandband en een verrukkelijk buffet, tja, dan kan het niet meer stuk. Wat een sfeertje! Daar kwam dan nog de zonsonderganP1020541.JPGg op de Mississippi bij met het silhouet van New Orleans. Kan het mooP1020588.JPGier?

 

Een andere bijzonderheid op de Natchez was de "CALLIOPE": een soort orgel met fluiten, die op de stoom van het schip werkten. Een dame speelde iedere keer voor het vertrek een paar deuntjes. Prachtig! P1020575

 

 

 

P1020562.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan de Swamptour: spectaculair!

We werden keurig opgehaald in het hotel met een shuttlebus en naar het vertrekpunt gebracht. Met 5 personen in een airboat, een platte vierkante bak met een enorme motor achterop, die een propellor van vliegtuigformaat aandreef.

Dat ging hard, echt hard (65 miles/hour) en maakte erg veel lawaai. Arme krokodillen? Dachten wij, maar ze zijn er kennelijk aan gewend

  P1020621.JPG

We hebben ze gezien, van zeer dichtbij! En, ze zijn dol op Marsh Mellows! De snoepers!

De vaart voerde door een prachtige natuur, zeer imposant.

  

Zo'n tour maakte echt hongerig en wat eet je dan bij terugkeer?.....ja juist een broodje Krokodil! Hier genaamd: Po Boy Alligator. Prima smaak, een beetje zoals kip.  

 

 

  P1020690.JPG

 

 

 

 

 

 

 

P1020629.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P1020665.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 P1020474.JPG

 

 

Ook een bezoek aan het Louis Armstrong Park stond in onze planning: Wat een teleurstelling!! Weliswaar was het overgrote deel van het park keurig onderhouden, maar het standbeeld van de GROOTMEESTER, Louis, en zijn omgeving, waren sinds de Orkaan Katerina nog steeds niet gerestaureerd. Zijn statue was uitgebreid geschoord met touwen om te voorkomen, dat het om zou vallen Bovendien was dit gedeelte van het park afgesloten en dat al 5 jaar!

 

Wat een schande en een respectloze houding voor deze musicus, die New Orleans groot heeft gemaakt!!.

 

 

  


 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

P1020779

Na een fantastische week, voor ons oudjes wel vermoeiend, maar "still going strong", zijn we weer richting Dordogne gevlogen. Van New Orleans naar Charlotte, via München weer naar Toulouse. Rond 11:00 zetten we weer voet op Franse bodem en wat schetst onze verbazing? Daar stond Laurent ons op te wachten met een prachtige tekening van Luc.! Wat een verrassing! We konden ons "vorstelijk"laten vervoeren naar Le Sirey Geweldig!

Enige rust hebben we ons niet gegund, want 's avonds kwamen natuurlijk onze kleinkids voor de souveniertjes en Maartje en Kathalijn voor de Apero!  Prachtige afsluiting van een geweldige vakantie!

 

 

 

 P1020780.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We willen iedereen, maar dan ook iedereen, die ook maar enigszins een bijdrage heeft geleverd aan deze reis,  in welke vorm danook, nogmaals heel hartelijk bedanken.

 

 

 

New Orleans....een vakantie om nooit meer te vergeten!

 

Bye bye to all of you Guys, we love you!

See you later alligator.

 

Mieke en Roel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publié dans Reizen en reisjes

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article
C
<br /> Hallo ..<br /> Uw ervaring is een grote hulp voor me .. Ik was op zoek naar het zo snel ben ik een bezoek aan de plaats met mijn familie .. Ik heb verzamelde een grote kennis over de bestemming van uw post ..<br /> <br /> <br />
Répondre
M
<br /> Het is jullie van harte gegund!! Geweldig dat jullie t hebben gedaan!<br /> <br /> <br />
Répondre